KURRAGÖMMA

Artist: Anna Svensson
Place: Isis förskola, Nacka
Installation: 15 Oct 2013

nacka_isis

Det är svårt att inte tänka på tid när man besöker en förskola. De minsta barnen kryper, de större barnen cyklar och de ännu äldre barnen kommer med sina föräldrar i slutet av dagen. Tiden går och barnen växer.

På Isis förskola har dessutom ett konstverk växt upp mitt bland alla barn. Det är konstnär Anna Svensson som installerat sitt verk Kurragömma. Men vad är det vi ser när vi närmar oss? Eftersom vi känner igen både färger och former förstår vi att verket kan beskrivas, men av någon anledning gäckar det oss. Är det ett uråldrigt meddelande eller farkoster från framtiden? Anna Svensson arbetar visserligen med allmänmänskliga uttryck, men hon laddar dem med nya innebörder vilket gör att hennes verk liksom både sitter på två stolar och faller mellan dem. Kurragömma känns därför som ett oväntat tillfälligt besök som liksom dröjer sig kvar.

Verket finns nu på lekplatsen på Isis förskola, och det är i mötet med barnens lek som tidsaspekten åter blir påtaglig: Kurragömma upptäcks och uppfinns om och om igen, allt eftersom barnen växer tillsammans med Anna Svenssons verk.
(Text: Po Hagström)


Installation day (photo: Anna Svensson):
001002003004005

Production (photo: Anna Svensson):
006007
Art program more>>